Hétszemközti győri beszélgetések a komfortzónán innen és túl

2018. július 22. 13:25 - GördülőArcvonások

Ungvári István színművész (2017)

Ungvári Istvánt az utóbbi időben főként a Győri Nemzeti Színház prózai szerepeiből ismerhetjük. De nem mindig volt ez így. S az óév zárásaként Vastag Tamás Swing estjén meg is mutatta, hogy mit is rejt az a "prózai" torok.

ungvari_istvan.jpg

"Mert amíg van, aki kisfiamnak, kislányomnak szólítson, addig te gyerek maradsz. Ha ,már nincs, onnantól vagy felnőtt."

PODCAST

Vissza tekertünk egészen Ebesig, ahonnan indult és végig utaztunk jó pár izgalmas állomásán. Elmesélte, hogyan vizsgázott olvasásból a megyei napilap hasábjaival. Kedvenc olvasmányai nyomán katonai pályára készült, de egy sikertelen felvételi után Szegedre került, ahol mozdonyvezetőnek tanult. Vagy inkább csak tanították, hiszen már itt javában dúlt a színház szeretete és "csinálása". Innen már nem volt visszaút. Csont nélkül, még érettségi előtt felvették a színművészetire, ami osztálytársaival a zalaegerszegi laktanyában indult. Felidézzük az egykori évfolyamtársait, akik közül többen azóta színház-igazgatók lettek. Ő más utat választott és már több mint 20 éve a győri társulat tagja. Őszintén tárja elénk a "felnövésének", Édesanyja halálának arcvonásait, az elengedés tanulásának fontosságát. S megannyi vidám epizóddal örvendezteti meg azokat, akik velünk tartanak ezen az úton.

Főcímzene: Popper Péter
Hang keverés: Abdai Bálint

Együttműködő partnerek: 

Leier Autó Kft. - Hyundai Márkakereskedés és szerviz
ADVESPHOTO Webáruház

Részletes tartalom:

1:03 Bevezető Laza december - Swing est 4:09 Az ebesi gyerekkor 7:38 Budapest, Práter utcai "Z" (zenei) osztály 10:18 Mozdonyvezető leszek, vagy katona... 11:11 A kadhafi rendszer 400 ifja Szegeden 12:40 Anger Zsolti, avagy honnan indultak el a mai színháztörténet nagyjai? 15:00 Ebből a gyerekből úgysem lesz vasutas 17:15 Csont nélkül a színművészetire 18:00 "A színész olyan, mint a festőnek a palettája" - Főiskolás osztály irány a seregbe 24:18 Főiskola - "Nem az a lényeg, hogy honnan jöttél, hanem hogy hol vagy és merre tartasz?" 26:10 Korcsmáros Gyuri segítő keze - Győri Nemzeti Színház 28:27 "Nézd, 27 éves voltam, amikor ide kerültem (...) Még kerestem és kutattam, hogy ki is az a Pimpi?"  30:18 "Aki elment. Csúnya, amit mondok, de azon már nincs mit sajnálni. Neki már jó..." 31:32 "Mert amíg van, aki kisfiamnak, kislányomnak szólítson, addig te gyerek maradsz. Ha ,már nincs, onnantól vagy felnőtt." 36:50 "A Kárpáti Levente kitalálta, hogy nyáron június legrekkenőbb hőségében mi betlehemes játékot játsszunk a gyulai Várszínházban..." 37:34 TehátRum a győri színész zenekar és a zenés szerepek 41:26 Irodalmi színpad (Kátai Zoltán, Misztrál együttes, Jáger András, ...) 44:26 A kék és piros puskások egymás elleni vízipisztolyos "harca" - avagy előadáson kívüli vadászat bárhol az országban. :-) 47:52 "Volt, hogy megfagyott a vízipisztoly télen a zsebemben..." 52:56 "Én a fél világirodalmat játszottam már a könyvespolcról és remélem, hogy a másik felé meg majd ezután fogom." 53:59 Győr a Találkozások Városa - decemberi swing est Vastag Tamással

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gorduloarcvonasok.blog.hu/api/trackback/id/tr6714128175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Hétszemközti győri beszélgetések a komfortzónán innen és túl
süti beállítások módosítása